La moció de censura del PSC i el PP contra la batllessa de Badalona, Dolors Sabater, és molt a prop de ser un èxit pels interessos dels dos partits unionistes. Xavier García Albiol ha anunciat que renuncia a encapçalar la moció i que els deu regidors del PP ‘votaran favorablement’ a la candidatura del socialista Álex Pastor. El PSC tenia quatre regidors, però un d’ells va abandonar el grup després de l’1-O. Així doncs, els tres restants, sumats al regidor de Ciutadans i als deu del PP, assoleixen els catorze necessaris per a obtenir la majoria absoluta.

Abans de la compareixença del PP, Àlex Pastor ha dit al ‘Matí de Badalona’ que Albiol no li havia avançat res però que tenen pendent una reunió per divendres. Badalona en Comú va perdre el passat 7 de maig una qüestió de confiança, subjecta a l’aprovació del pressupost, a causa del front comú entre PP, PSC i Ciutadans. Fa mesos que ja planegen com desbancar-la i estan negociant per a presentar un candidat alternatiu a Sabater abans del 7 de juny.

El PSC no va donar la confiança a Dolors Sabater adduint mala gestió administrativa i manca de neutralitat del govern davant del procés independentista. Cal recordar que l’octubre del 2016 el PSC ja va rebutjar l’oferta de Xavier García Albiol de cedir els seus deu diputats perquè els socialistes poguessin imposar-se en una moció de censura contra Sabater. ‘No farem una moció de censura de la mà del PP, tot i que no posi condicions’, va arribar a dir en el seu moment Miquel Iceta.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]