Els serveis jurídics d’Acciona estan estudiant accions legals per a recuperar els diners invertits en Aigües Ter-Llobregat (ATLL), després que el Tribunal Suprem espanyol hagi anul·lat en diverses sentències la concessió. A més, es planteja reclamar compensacions pels ‘danys i perjudicis ocasionats’. En un comunicat fet públic després que el Suprem espanyol ha constatat en una tercera sentència l’anul·lació del contracte, l’empresa defensa que el jutge ha tirat enrere l’adjudicació que la Generalitat va fer a Acciona ‘per causes alienes a l’oferta i l’actuació’ del consorci empresarial adjudicatari, que ‘es va ajustar correctament als plecs del concurs’.

La companyia reivindica que el consorci liderat per Acciona ha gestionat la concessió durant més de 5 anys ‘amb els màxims nivells d’exigència en el compliment del contracte, incrementant tots els índex de qualitat fins situar-los per sobre dels requerits pels sistemes de control públic creats amb motiu de la concessió’. Ara, l’empresa està a l’espera que la Generalitat digui quines mesures adopta per a executar la sentència i mostra ‘plena disposició’ de garantir la continuïtat del servei mentre calgui i fins que ‘s’aboni l’import de la compensació prevista en la normativa vigent i es formalitzi l’acta de retorn dels béns i drets del servei públic’. Per últim, el consorci empresarial lamenta els efectes que es derivin de l’anul•lació de la concessió, que garantia ‘l’imprescindible finançament de les inversions en la xarxa a través d’una gestió professionalitzada’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb