Dificultats de mobilitat a València per la vaga de taxistes

  • Els taxistes ocupen dos carrils del carrer de Colom

VilaWeb
Redacció
30.07.2018 - 12:28
Actualització: 30.07.2018 - 15:15

La segona jornada de vaga indefinida de taxistes al País Valencià complica la mobilitat, especialment a València. A hores d’ara, els taxistes ocupen dos carrils del carrer de Colom de la ciutat, davant de la delegació del govern espanyol a València, on esperen el resultat de la reunió entre representants del col·lectiu amb el ministeri de foment. De manera que només queden lliures el carril bus i el carril bici.

A primera hora del matí, el col·lectiu s’ha mobilitzat als aeroports de Manises i l’Altet, i a una zona comercial d’Alfafar, segons que ha avançat ÀPunt. Després s’han desplaçat fins a l’estació Joaquim Sorolla de València. La marxa lenta i les protestes han provocat retencions i dificultats d’accès a la ciutat.

El sector ha assegurat que mantindrà la protesta contra les llicències VTC fins que el govern espanyol compleixi amb la seva reivindicació. Demanen que s’apliqui l’anomenat 1/30, que significa que hi hagi una llicència VTC per cada trenta llicències de taxi.

La Confederació d’Autònoms del Taxi de la Comunitat Valenciana i els treballadors dels grups Radioteletaxi i Eurotaxi d’Alacant van decidir d’afegir-se a l’aturada que va començar a Barcelona. Tot i això, al País Valencià, el sector manté uns serveis mínims per a urgències mèdiques i persones amb problemes de mobilitat.

Reforç del transport públic
El govern ha assegurat que reforçarà el transport interurbà a València, Castelló i Alacant, i el transport als aeroports, perquè ‘ningú es quedi sense transport’ durant la vaga de taxistes. Per això, augmentarà la freqüència del metro i els autobusos. Així ho ha explicat la consellera d’obres públiques, María José Salvador: ‘L’administració ha de garantir els serveis públics i, alhora, respectar la vaga i la reivindicació dels taxistes’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any