Gastronomia de qualitat a la fira Orígens d’Olot

  • Enguany constarà d'un espai dedicat als productes ecològics i nous sectors com el de vermuts, els bolets i la pastisseria

VilaWeb
Redacció
18.11.2016 - 02:00

La fira Orígens és un esdeveniment gastronòmic que reuneix, a Olot, productors provinents d’arreu de Catalunya, amb la voluntat de presentar al públic productes artesanals de proximitat i de qualitat. Així, al Recinte Firal els visitants podran degustar diferents aliments, participar en sessions de cuina en directa i per acabar, comprar allò que més els hagi agradat directament al productor.

L’edició d’enguany, presenta algunes novetats com, un espai ecològic amb una representativa presència de productes ecològics i també nous sectors com el de vermuts, els bolets o la pastisseria. A més, per segon any consecutiu, hi haurà l’Espai Cervesa, que aglutinarà productors catalans de cervesa artesana del Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural, després d’un gran èxit en l’edició anterior.

La Fira agrupa, a més, reconeguts cuiners, que juntament amb els productors ofereixen diverses activitats que tenen com a protagonista els productes alimentaris de la fira, per exemplificar-ne les propietats al públic a través dels tallers de l’Aula de cuina.

Així, el dissabte serà el torn de Iolanda Bustos (La Calèndula, Regencós) i Evarist March (Celler de Can Roca, Girona) que portaran plantes i flors silvestres; Xavier Franco (Les Magnòlies, Arbúcies) se centrarà en els bolets del Montseny; Gerard Xifra (La Quinta Justa, Olot – Associació d’Hostalatge de la Garrotxa) i Jordi Ferrer (Pastisseria Ferrer, Olot) prepararan plats i postres de la Cuina Volcànica; i Sacha Hormaechea (Restaurant Sacha, Madrid) vindrà des de Madrid per parlar de fruits del mar en estat pur. A l’Aula de Cuina també tindrà lloc el III Concurs Popular d’Allioli i l’entrega dels premis al Millor Estand i Millor Producte Orígens 2016.

El diumenge els protagonistes seran Jordi Vallespí (La Pahissa del Mas Pou, Pals) amb l’arròs i altres plats de la cuina de Pals; Marc Ribas (Cuines TV3 i Capritx, Terrassa) que cuinarà amb productes ecològics; Albert Sastregener (Bo.Tic, La Bisbal) ens retornarà als orígens amb les seves propostes culinàries; i Jordi Juncà (Ca l’Enric, Olot) portarà els bolets de tardor a l’alta cuina. Els encarregats de tancar les activitats de l’Aula de Cuina seran Fina Puigdevall, Pere Planagumà i Albert Lorenzo (Les Cols, Olot).

I per als qui els agradi més menjar que no pas cuinar, podran gaudir del taller, Aula de Tast on es duran a terme diverses sessions de maridatges i tastos de productes de qualitat i proximitat de les parades presents a la fira.

El dissabte serà el torn de LàgrimusVermouth Cisa, Vermut Miró i Yzaguirre Vermut amb Girona Excel·lent; Tegust i el Gremi de cervesers artesans de Catalunya i Ratafia Russet. El diumenge es descobriran els secrets de la tòfona amb Josep Maria Carol, tofonaire (Can Carol), es tastaran els productes de Girona Excel·lent i els de Taula Mediterrània i també la cervesa artesana Lo Vilot.

Per últim, el taller Aula dels Nens, està dedicat als més petits perquè també puguin experimentar amb el menjar. El dissabte serà el torn de Joan Masegur (Hostal dels Ossos) amb ‘Fruita de tota manera i a tota hora’; Neus Rabionet (Cooperativa La Fageda) amb ‘Menja’t La Fageda més dolça’; Lluís Riera (Pastisseria El Cacau) i el taller ‘Embruta’t les mans amb deliciosa xocolata’; i Felip Hontoria (Ca la Matilde) amb ‘Amanides divertides i de colors’.

El diumenge seguiran les activitats infantils amb Jordi Fajula (Bar Hostal del Sol) i el taller ‘Dibuixa la Garrotxa amb embotits’; Isabel Catalina (Forn Joan Costa) amb ‘Fes el teu pa, diferents tipus i formes’; Jordi Ferrer (Ferrer Xocolata) amb ‘Embruta’t les mans amb deliciosa xocolata’; i David Colom (Restaurant L’Hostalet) amb ‘Amanides divertides i de colors’.

En total, a Orígens s’hi podran trobar més de noranta productors d’arreu del territori català amb propostes molt diverses. Per complementar la fira, a la ciutat també es faran activitats com un taller de fanals, una visita guiada a l’exposició ‘Miquel Blay‘. Sentiment olotí i el concert #DPutuCool amb The Chanclettes. I, com ja és habitual, durant tot el cap de setmana un trenet circularà des del recinte firal al centre de la ciutat i serà gratuït mostrant l’entrada a la Fira.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any