‘Anatomia d’una caiguda’, de Justine Triet, guanya la Palma d’Or al Festival de Canes

  • La vietnamita "Bên trong vo kén vàng", amb participació catalana, ha rebut la Càmera d'Or a la millor òpera prima

VilaWeb
Europa Press
27.05.2023 - 22:08
Actualització: 27.05.2023 - 23:08

El film Anatomie d’une chute (‘Anatomia d’una caiguda‘), de la directora francesa Justine Triet, ha estat guardonada aquest vespre amb la Palma d’Or en el setanta-sisè Festival de Cinema de Canes.

Així s’ha anunciat en la gala de clausura del festival, que ha tingut en aquesta ocasió un jurat presidit pel director suec Ruben Östlund, guanyador del principal premi de la proppassada edició i un dels tan sols nou directors que han aconseguit guanyar-lo en dues ocasions.

L’actriu Jane Fonda ha estat l’encarregada de donar a conèixer el títol de la pel·lícula guanyadora de la Palma d’Or, un thriller judicial sobre la defunció d’un home que cau d’un segon pis del seu habitatge als Alps francesos, mort de la qual s’assenyala com a sospitosa a la seva dona. Amb aquesta cinta, Triet es converteix en tan sols la tercera dona a guanyar la Palma d’Or en les setanta-sis edicions del Festival de Canes, després de Jane Campion i Julia Doucurnau.

La vietnamita “Bên trong vo kén vàng” ha rebut la Càmera d’Or del Festival de Canes a la millor òpera prima. Es tracta d’un film amb participació de la catalana Fasten Films, que l’ha produïda al costat de JK Film and Potocol i de Zorba The Imaginary Friends Productions. La producció narra la història d’en Thien, que acompanyat del nebot de cinc anys ha de tornar al seu poble natal per organitzar l’enterrament de la seva cunyada morta després de diversos anys a la capital. La pel·lícula qüestiona la persistència de la fe i fa un pelegrinatge amb tints místics a zones rurals del país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any