La coordinadora de comunicació de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, ha assegurat avui que les bases del partit han decidit de participar en el referèndum de l’1 d’octubre, entenent-lo com una mobilització. Ho ha anunciat aquest matí en una conferència de premsa al centre cívic del Convent de Sant Agustí de Barcelona.

Les bases dels comuns han avalat, amb el 59,39% dels vots, la pregunta ‘Catalunya en Comú ha de participar en la mobilització de l’1-O?’, en la consulta interna que ha tingut lloc els dies 12, 13 i 14 de setembre. Hi han participat 3.458 persones, un 44% del cens.

Alamany ha dit que els comuns han pres aquesta decisió després de ‘l’onada repressiva’ dels darrers dies del govern i les institucions espanyoles. ‘Crec que és moment de no doblegar-se davant l’estratègia de la por’, ha apuntat Alamany.

El mateix dia que els independentistes arrenquen formalment la campanya del referèndum, els comuns han assegurat que no entraran en una campanya polaritzada entre el sí i el no a la independència, sinó que defensar el dret de decidir, ja que asseguren que volen ser ‘curosos’ amb el 40,61% que ha votat ‘no’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]