Ofensiva de la dreta valenciana contra la consellera d’Educació proposada, Gràcia Jiménez

  • Compta amb el suport explícit de la comunitat educativa · Ciutadans pressiona el PSPV amb el possible pacte a la Diputació d'Alacant · El Bloc Nacionalista, disposat a trencar l'acord de govern si no és nomenada consellera

VilaWeb
Redacció
28.06.2015 - 15:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou president de la Generalitat, Ximo Puig, ha pres possessió del càrrec avui, però ja li ha sortit un maldecap. La dreta valenciana, bel·ligerant, no ha esperat els tradicionals cent dies per a llançar la primera ofensiva al nou govern, i ho ha fet apuntant Gràcia Jiménez, la virtual consellera de Cultura i Educació. Gràcia Jiménez és una independent proposada per Compromís amb el suport de les principals organitzacions del sector educatiu. Els diaris Las Provincias, ABC i El Mundo, en tres durs articles, l’han qualificada de ‘radical catalanista’.

La dreta valenciana pretén evitar aquest nomenament i per això ha activat un possible pacte entre el PSPV i Ciutadans a la Diputació d’Alacant. Al PP li va faltar un diputat per a aconseguir aquesta institució i va temptejar un acord amb Ciutadans, que finalment no va reeixir. Arran d’això, el PSPV prova de pactar amb la formació d’Albert Rivera, que creu que l’alacantina Gràcia Jiménez és un obstacle. En la sessió d’investidura del president de la Generalitat, la líder de Ciutadans, Carolina Punset, va fer un discurs furibundament antivalencià, que fa preveure una dura oposició a les mesures que Gràcia Jiménez podria adoptar al capdavant de la conselleria de Cultura i Educació.

El Bloc, disposat a tot

Dins Compromís, la reacció a la campanya mediàtica ha estat diversa. La posició de Mónica Oltra és molt tèbia, mentre que el consell nacional del Bloc Nacionalista Valencià es va reunir ahir i va deixar clar que el nomenament de Jiménez era condició indispensable per a participar en el govern valencià. 

Gràcia Jiménez, nascuda a Astúries, és professora i poetessa. És membre del sindicat STEPV i d’Escola Valenciana, com també de la Cívica, la gran entitat de defensa de la llengua a Alacant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any