Gràcia Jiménez serà la consellera d’Educació i Cultura del govern valencià

  • Professora i poeta, s'ha distingit per la defensa de la llengua a Alacant

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.06.2015 - 16:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Gràcia Jiménez serà la nova consellera d’Educació, Investigació, Cultura i Esport del govern valencià. Jiménez és professora i poeta i ha treballat intensament en la Cívica, la principal associació de defensa de la llengua a Alacant, membre d’Escola Valenciana. Jiménez té una llarga experiència en educació, un dels sectors més castigats pels governs del PP, que ara farà un gir radical amb el nou govern que es constituirà diumenge.

Gràcia Jiménez entra al govern com a independent, amb l’acord dels tres partits que donen suport a l’executiu encara que la proposta inicial del nom va ser de Compromís. 

A mida que s’acosta la configuració del nou govern i la presentació del futur Consell, van sortint els noms de futurs consellers. Ahir vam saber que la cartera d’Agricultura i Medi Ambient serà per a Compromís i, més concretament, per als Verds, que ha decidit que proposarà com a conseller Julià Álvaro, co-portaveu del partit, periodista i ex-treballador de Ràdio Televisió Valenciana.

Justament, Àlvaro va publicar fa uns anys ‘El túnel valencià‘, una sèrie d’entrevistes recollides al seu bloc de +VilaWeb a representants de la política i la societat civil valenciana sobre el paper de l’esquerra durant els anys de les majories absolutes del PP i què calia perquè superés aquest escull i guanyés terreny.

Una altra conselleria a mans de Compromís serà la d’Economia. Per a dirigir-la, el Bloc ha proposat el seu ex-secretari general, Pere Mayor.

Aquests dies també s’ha sabut que Mónica Oltra serà, a més de vice-presidenta i portaveu, consellera d’Igualtat i Política Inclusiva.

Informació relacionada:

Ximo Puig demanarà una reunió amb Rajoy per a resoldre el finançament

El govern valencià comença a prendre forma

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any