On poden rebre informació els familiars dels passatgers de l’avió accidentat

  • Hi ha telèfons de la Generalitat i del govern espanyol · Ortega viatja cap als Alps on s'ha estavellat l'avió que ha sortit de Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
ACN
24.03.2015 - 12:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català demana que els ciutadans truquin el telèfon 012 per rebre informació sobre possibles passatgers de l’avió amb trajecte Barcelona-Dusseldorf que s’ha estavellat als Alps. També explica que des de fora de Catalunya es pot trucar el telèfon 902400012. El govern està coordinat amb l’Ajuntament de Barcelona i la resta d’administracions i ha contactat amb autoritats franceses per posar-se a la seva disposició arran de l’accident aeri.

D’una altra banda, el Ministeri d’Afers Estrangers espanyol ha activat el protocol d’emergència consular i els protocols de crisi dels consolats espanyols a Marsella i a Düsseldorf. I ha posat en marxa el número de telèfon d’informació sobre l’accident 913948900.

La vice-presidenta de la Generalitat, Joana Ortega, s’ha desplaçat fins als Alps on s’ha estavellat aquest matí l’avió de la companyia Germanwings que ha sortit de Barcelona en direcció Düsseldorf. Concretament, la zona de l’accident està prop de la localitat de Barceloneta de Provença dins la regió de Provença-Alps-Costa Blava.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, s’ha traslladat a l’aeroport de Barcelona des d’on coordina l’atenció als familiars dels passatgers de l’avió.

Els familiars arriben a l’aeroport

Els primers familiars dels passatgers que anaven al vol han anat arribant a l’aeroport del Prat al llarg del matí. El punt que s’ha instal·lat per atendre’ls és a la T2. A quarts de dues del migdia ja han arribat a l’aeroport més d’una desena de persones. Els familiars i coneguts de les víctimes es dirigeixen en primer terme al mostrador de Swissport, empresa que ha fet els serveis de terra del vol estavellat, on personal de seguretat de l’aeroport els deriva als Mossos d’Esquadra, que se’ls emporta al punt d’atenció habilitat.

 

Informació relacionada:

S’estavella als Alps un avió que feia el trajecte Barcelona-Düsseldorf

A Germanwings plane carrying 144 passengers from Barcelona has crashed in France

Nombroses víctimes catalanes en l’accident de l’avió de Germanwings

Com ha estat el trajecte del vol de Germanwings estavellat?

On poden rebre informació els familiars dels passatgers de l’avió accidentat

Troben una de les caixes negres de l’avió de Germanwings

L’ensurt d’un Lufthansa que volava de Bilbao a Munic

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any