S’estavella als Alps un avió que feia el trajecte Barcelona-Düsseldorf

  • Hi havia 144 passatgers i sis tripulants · No hi ha supervivents

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.03.2015 - 11:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vol 4U9525 de la companyia alemanya German Wings, que feia el trajecte Barcelona-Düsseldorf, s’ha estavellat aquest matí als Alps per causes que encara no s’han aclarit. L’avió, un Airbus 320, havia de sortir de l’aeroport del Prat a les 9.35, però no s’ha enlairat fins a les 10. Cap a les 11 ha desaparegut del radar, i segons les últimes informacions, no ha arribat a enviar cap missatge d’emergència. L’indret on s’ha estavellat és en una zona muntanyenca a prop de Barceloneta de Provença, a Occitània. L’avió tenia una capacitat per a 174 passatgers i hi viatjaven 144 passatgers i 6 tripulants. A mesura que avancen les hores es van sabent petits detalls sobre els passatgers. 

Segons la vice-presidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, entre els passatgers n’hi havia quaranta-cinc ‘amb cognoms espanyols’; és l’única dada que n’ha donat, sense especificar de quina ciutadania eren. El 9 Nou informa que hi havia una quinzena d’alumnes i professors alemanys que havien fet un intercanvi amb l’institut Giola de Llinars del Vallès. També hi viatjaven dos treballadors de la planta de Delphi a Sant Cugat del Vallès, tal com informa Cugat.cat, que cita fonts de l’empresa: el director de recursos humans i un treballador de la secció de muntatge i delegat sindical de la UGT, que anaven a una reunió del comitè internacional de la companyia. Segons l’ACN, entre les víctimes hi ha també dos treballadors de Fira de Barcelona, on aquest matí s’ha cancel·lat la inauguració de la fira d’indústries gràfiques Graphispag.

Els passatgers havien fet l’embarcament a la porta 34 de la terminal 2 de l’aeroport del Prat, i és en aquesta terminal on s’atenen ara els familiars.

[Gràfic: Com ha estat el trajecte del vol de German Wings estavellat?]

Activitat dels governs

La vice-presidenta espanyola, Sáez de Santamaría, ha anunciat que el seu govern havia creat un gabinet de crisi. També ho ha fet el govern francès. El president Françoise Hollande ha descartat que s’hi pugui trobar cap supervivent; i el ministre d’Interior, Bernard Cazeneuve, ha anunciat que ja s’havien trobat restes de l’avió. 

La vice-presidenta del govern català, Joana Ortega, es desplaça cap a la zona de l’accident. El govern, a més, ha posat a disposició dels familiars el telèfon 012, i el 902400012 per si es truca de fora de Catalunya. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el de Territori, Santi Vila, són a l’aeroport del Prat.

El president Artur Mas ha suspès l’agenda oficial i ha anunciat que el govern català organitzaria tot el transport col·lectiu necessari per a les famílies que volguessin anar a Occitània. El president espanyol, Mariano Rajoy, també l’ha suspesa. H comparegut des de Vitòria i ha anunciat que tornava cap a Madrid. 

Encara no se’n saben les causes

German Wings és una companyia filial de Lufthansa. L’avió que s’ha estavellat era operatiu des del 1991 i havia passat totes les revisions necessàries. Vegeu-ne ací la fitxa

Carsten Spohr, president de Lufthansa, ha dit que encara no sabien els motius de l’accident. ‘Si ens confirmen els nostres temors, aquest és un dia negre per a Lufthansa. Esperem trobar supervivents’, ha dit.

Heus ací una foto de l’indret on s’ha estavellat l’avió, feta des d’un helicòpter i publicada per France 2:

Segons aquest gràfic de Flight Radar 24, el vol ha perdut altitud tot d’una a dos quarts d’onze (UTC+1) i s’ha estavellat al cap de pocs minuts:

Heus ací la ruta que feia l’avió accidentat:

I aquestes són les últimes posicions de l’avió fins que s’ha estavellat:

Emissió en directe de France 24:

 

 

 

 

 

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any