El jutge obliga el govern a escolaritzar en espanyol els fills de quatre famílies més

  • Considera que tant el català com l'espanyol són llengües vehiculars

VilaWeb
Redacció
31.05.2012 - 16:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment la petició de quatre famílies més que han demanat l’espanyol com a llengua vehicular en l’educació dels seus fills. El jutge considera que tant el català com el castellà són llengües vehiculars en el sistema educatiu català, segons les sentències recents del Suprem, i que els pares tenen dret de demanar l’escolarització en castellà. I afegeix que l’administració ha d’adoptar les mesures necessàries per adaptar el sistema.

Aquesta sentència encara no és ferma, i hi ha la possibilitat d’interposar un recurs al Tribunal Suprem espanyol abans de deu dies.

Els vint-i-quatre magistrats de la sala contenciosa administrativa del TSJC ja van decidir (pdf) el mes de març proppassat d’admetre excepcions a la immersió lingüística a l’escola, de tal manera que totes les famílies que ho demanessin poguessin ser escolaritzades amb l’espanyol com a llengua vehicular.

El govern recorrerà la sentència

Aleshores, la consellera Irene Rigau es va mostrar satisfeta per la resolució perquè deia que mantenia intacta la Llei d’Educació de Catalunya i considerava que avalava el model lingúístic en el sistema educatiu català. ‘Ens preocupava que arran d’unes denúncies individuals se’n derivés el canvi de model educatiu a Catalunya. I això no s’ha produït.

Avui el departament d’Ensenyament ha anunciat avui que recorrerà al Tribunal Suprem les sentències del TSJC. La consellera Irene Rigau ha dit que, per més que aquestes sentències ‘no qüestionen el model d’immersió’ fan una interpretació incorrecta de la llei d’educació de catalunya (LEC); recorda que la LEC preveu l’atenció lingüística individualitzada en castellà entre els tres i els sis anys, però considera que les sentències obren una escletxa que ‘deixa entreveure que aquesta atenció es pugui demanar en altres etapes’.

Opinió de Màrius Serra: ‘Aquestes sentències ens porten al desacatament’

Informació relacionada: El PP guanya la batalla judicial contra el català a l’Ajuntament de Barcelona

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any