Dimiteix el primer ministre de Tunísia

  • Milers de manifestants van protestar ahir contra el govern interí, a qui acusen de ser la continuació del govern de Ben Alí

VilaWeb
Redacció
27.02.2011 - 16:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer ministre de Tunísia, Mohammed Ghannouchi, ha anunciat la seva dimissió en un discurs a la cadena estatal del país. La dimissió arriba l’endemà d’una manifestació on prop de 50.000 persones es van concentrar a la plaça de Kasba de la capital en contra de la continuació del govern interí. Els manifestants l’acusaven de ser una continuació del règim de Ben Alí i de no ser capaç de satisfer les peticions de la revolució.

‘No estic preparat per ser la persona que prengui decisions que puguin causar víctimes mortals. La meva dimissió proporcionarà una millor atmosfera per a la nova era’, ha dit Ghannouchi, que ha aprofitat el discurs per reiterar el compromís d’organitzar unes eleccions presidencials el 15 de juliol.

A mitjan de gener es va formar un govern de transició a Tunísia, capitanejat per Ghannouchi, després de la fugida del país del fins aleshores president, Zine el Abidine Ben Alí, després de dies de revolta social. Però el govern d’unitat, amb ministres de Ben Alí, es va desfer de seguida per la pressió social. Des del primer moment, manifestants i opositors van qualificar-lo de farsa, i l’endemà mateix de constituir-se l’executiu, quatre ministres acabats de nomenar dimitien. A més, Ghannouchi va veure’s forçat a deixar el partit que fins aleshores havia governat. La pressió, però, s’ha mantingut, i finalment Ghannouchi ha optat per dimitir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any