Zoido utilitza el 155 per destituir la directora de l’Escola dels Mossos, acusada d’haver dut urnes l’1-O

  • El Español ha publicat avui una notícia en què assenyala Marcos com a part de l'operatiu que va fer possible la votació

VilaWeb
Redacció
03.04.2018 - 12:33
Actualització: 04.04.2018 - 07:16

El Ministeri d’Interior espanyol ha comunicat a l’actual directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Annabel Marcos, la destitució immediata després de tenir coneixement que va traslladar urnes en el seu cotxe per als centres de votació durant el referèndum de l’1 d’octubre. Aquesta matinada El Español ha publicat una notícia assenyalant Marcos com a part de l’operatiu que va fer possible la votació.

La destitució d’Annabel Marcos, ex-diputada de CDC al parlament i directora de l’Escola dels Mossos, s’ha fet amb l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola, que retira totes les competències al Departament d’Interior i les atorga al ministeri espanyol.

Sempre segons El Español, van ser els Mossos que van localitzar el seu vehicle aquella jornada i que transportava urnes. L’ex-diputada de CiU les va lliurar i les va recollir després a Amposta, segons una de les centenars d’actes que els Mossos van dur a l’Audiència espanyola després de la seva actuació durant l’1-O.

El govern va nomenar Annabel Marcos l’1 de març de 2016 directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Des del 2010, havia encapçalat l’equip de recerca de l’Observatori dels Governs de Coalició (OGC), format per una vintena d’investigadors catalans, espanyols i llatinoamericans. Des del gener del 2011 fins al setembre del 2015, havia estat diputada al parlament.

Els efectes del 155
El 155 no només es va aplicar per destituir tot el govern, sinó tot un seguit de càrrecs de confiança, com ara els delegats de la Generalitat. Però la purga no es va aturar el dia de l’anunci de la suspensió de l’autogovern, sinó que ha continuat. Per exemple, la setmana passada el consell de ministres va destituir el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons, després de l’escorcoll que la Guàrdia Civil va fer a casa seva i al seu despatx al Palau de la Generalitat durant unes diligències ordenades pel jutjat 13 de Barcelona per a cercar un possible ús de fons públics per al referèndum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any