El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va dir ahir a la vesprada que ‘el problema territorial d’Espanya no només és Catalunya’. El president es va referir a l’infrafinançament del País Valencià i va assegurar que aquesta qüestió té el suport social i polític que ha situat el ‘problema valencià’ sobre la taula de l’estat espanyol.

Puig va augurar que la mobilització per a reclamar un millor finançament que s’ha convocat pel Nou d’Octubre tindrà una gran afluència. Va elogiar el consens entre els partits polítics valencians al voltant d’aquesta reivindicació i el suport dels ajuntaments i de la societat.

 

El president també va denunciar que la inversió de l’estat espanyol al País Valencià és un 2% anual i que, d’acord amb el percentatge de la població respecte de la resta de l’estat, hauria d’augmentar-se fins l’11%. Segons Puig, aquest és el motiu principal pel qual el corredor mediterrani continua estancat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]