El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns l’inici de les obres de finalització de l’edifici Àgora, de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, que serà la seu del CaixaForum de la ciutat. Segons que ha informat la Generalitat Valenciana, l’acord per finalitzar les obres preveu una inversió de 4,6 milions d’euros, un cost que és inferior als vint milions previstos inicialment, xifra que el mateix Puig ha considerat que era inassolible per al govern valencià.

Les obres començaran el pròxim 4 d’abril i seran enllestides en el termini d’un any. En paral·lel, es posaran en marxa les obres internes per construir el CaixaForum que, en paraules del cap de Consell, serà un revulsiu fonamental per a la cultura i per a la pròpia Ciutat de les Arts i les Ciències perquè suposarà passar d’una política de ‘grans contenidors’, a una política de continguts al servei de l’interès generals dels ciutadans.

Ximo Puig ha fet aquest anunci després de la reunió que ha mantingut amb el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA), Enrique Vidal. L’actual pla preveu tancar l’Àgora, restaurar els desperfectes i repassar el trencadís davant els possibles deterioraments. Vidal ha informat que les obres es fan en col·laboració amb l’arquitecte Santiago Calatrava després que el mateix consell d’administració de CACSA considerés que l’elevat cost inicial no es podia assumir i optant així per la millor solució arquitectònica i econòmica. En aquest sentit, ha afegit que fins ara l’Àgora era un edifici que amb un futur incert i calia trobar-li un contingut adequat. El director de CACSA ha indicat que pensant en un context de Ciutat de les Arts i les Ciències el Caixaforum ‘encaixa perfectament per la seva activitat social i cultural’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]