Alícia Sánchez-Camacho no serà la candidata del PP a les eleccions del 27 de setembre. La rellevarà Xavier García Albiol, que tindrà de número dos Andrea Levy, vice-secretària d’Estudis del PP català i promocionada fa poc per Rajoy amb el càrrec de vice-secretària d’Estudis i Programes del PP espanyol. Ho ha explicat Camacho en una compareixença, en la qual ha volgut deixar clar que ella continuaria com a presidenta del partit fins al congrés del 2016.

Batlle de Badalona entre el 2011 i el 2015, García Albiol ha suscitat algunes polèmiques a la ciutat, sobretot per les mesures preses contra els immigrants. Va perdre el govern badaloní aquest mes de maig passat, quan Badalona en Comú, la segona força més votada, va formar govern amb ERC i ICV-EUiA.

Camacho deixa la vida parlamentària a Catalunya

Camacho ha defensat aquest tàndem dient que era necessari per a ‘continuar el cicle d’èxit’ que diu que té el PP des del 2010 amb ella al capdavant i per a garantir ‘una candidatura de renovació que faci arribar a la societat catalana la millor llista per a recuperar la il·lusió’. En aquest sentit, s’ha volgut fer valer davant dels qui diuen que està desgastada electoralment o cansada de la política, i ha dit que el PP català havia tingut els millors resultats de la història.

Sobre el seu futur, Camacho només ha volgut explicar que deixava la vida parlamentària a Catalunya. No ha aclarit, doncs, si aspira a algun càrrec a Madrid o al PP espanyol. En tot cas, ha assegurat que continuaria de presidenta fins al 2016, quan es farà el congrés ordinari del PP, sense aclarir si en aquest congrés es tornaria a presentar de presidenta del partit o cediria el lloc.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.