La Xarxa Vives redacta una guia d’escriptura per a fomentar l’equitat de gènere

  • Els usuaris de la guia trobaran una recopilació de recursos inclusius i visibilitzadors

VilaWeb
EFE
24.01.2019 - 16:35

Les universitats de la Xarxa Vives – que aglutina centres dels Països Catalans – han publicat una guia de criteris d’escriptura per fomentar l’equitat entre homes i dones en la documentació institucional redactada en català, castellà i anglès.

La guia, que està publicada en format digital i la seva descàrrega és gratuïta, està dirigida a tots els membres de la comunitat universitària: estudiants, personal docent i investigador, i personal d’administració i serveis.

Els usuaris de la guia trobaran una recopilació de recursos inclusius i visibilitzadors, així com a exemples d’usos i recomanacions per utilitzar les formes dobles (masculí i femení) en relació amb els tipus de documents institucionals més habituals en l’àmbit universitari en llengua catalana, castellana i anglesa.

La guia també incorpora diversos annexos, com una relació de paraules i expressions que poden ser una alternativa a l’ús del masculí com a genèric. La igualtat de gènere és un eix prioritari a les universitats de la Xarxa Vives, pel que l’objectiu de la guia és oferir recursos que permetin al professorat universitari prestar atenció a les dinàmiques de gènere i adoptar mesures que asseguren que s’atén la diversitat d’estudiants.

La Xarxa Vives ha recordat que el mes de novembre passat va publicar una col·lecció d’onze guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere per àmbits de coneixement.

Han elaborat l’obra el grup de treball de qualitat lingüística de la comissió de llengua de la Xarxa Vives, sota la coordinació de la Universitat de Barcelona (UB).

La publicació compta també amb el suport del grup de treball d’igualtat de gènere de la Xarxa Vives d’Universitats, de la qual formen part vint-i-dues universitats de Catalunya, Andorra, País Valencià, les Illes Balears i Sardenya.

La Xarxa Vives compta amb una comunitat universitària d’uns 500.000 estudiants, 40.000 docents i 10.000 membres de personal en administració i serveis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any