Les vitamines són un grup de substàncies complexes, considerades com a nutrients essencials, que el nostre organisme no pot sintetitzar i hem d’ingerir amb els aliments d’una dieta equilibrada. Així, hem de pensar en les vitamines no com un medicament, sinó com un element indispensable de la nostra dieta.

És molt important el paper que juguen en el metabolisme intermediari com a cofactors i factors necessaris per al creixement normal o manteniment de l’organisme. A més, les vitamines intervenen, juntament amb altres factors, en quasi tots els processos fisiològics del nostre organisme.

No se’n necessiten grans quantitats, però la seva carència o el que coneixem com avitaminosi o hipovitaminosi pot ocasionar problemes greus de salut, el mateix que el cas contrari, el seu excés o hipervitaminosi.

A continuació parlem de cadascuna de les vitamines més importants per al desenvolupament saludable de la infància, les seves funcions i en quins aliments podem trobar-les.

Si voleu seguir llegint l’article, feu clic aquí.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]