Per Nadal del 1990 Tim Berners-Lee va definir els conceptes bàsics de la World Wide Web (WWW), de la URL al llenguatge HTML. Llavors ja havia desenvolupat el primer navegador d’internet. El 20 de desembre, ara fa vint-i-cinc anys, es va poder activar així la primera pàgina web, http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html, penjada al primer servidor de la xarxa: Info.cern.ch.

Els pocs visitants de l’època podien obtenir-hi informació sobre el naixent projecte de la WWW i podien aprendre-hi les beceroles de l’hipertext, detalls tècnics per a construir una pàgina web, una explicació sobre la manera de cercar informació a la xarxa i fins i tot una llista de vint persones involucrades en el ‘projecte’ de la WWW, com Berners-Lee mateix i Robert Cailliau.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb