Viena Edicions
Blanca Pujals entre els editors Enric Viladot i Isabel Monsó, a la llibreria la Impossible de Barcelona.

Es diu Blanca Pujals, té vint-i-sis anys, va estudiar dret, però després s’ha decantat pel món de l’edició, havent fet el màster en edició de la UPF. I avui s’ha presentat com la nova incorporació de Viena Edicions. Es fa càrrec de dirigir la col·lecció ‘Petits plaers’, que publicarà novel·les curtes, allò que és conegut per roman, de cent a cent cinquanta pàgines, adreçades a un públic general, a qui agrada llegir però diu que té poc temps, i a preus assequibles.

Pujals va detectar entre les seves amistats un tipus de lector intermitent, que sovint es perd dins una llibreria, perquè no està gaire al dia de les novetats, que canvien molt sovint. Un lector que a voltes se sent cohibit quan sent el nom d’autors clàssics, que li semblen inabastables. Doncs la col·lecció ‘Petits plaers’ cerca aquest segment de lector, amplíssim. També un lector d’alt nivell adquisitiu, que vol aprofitar un viatge amb el TGV o amb avió per llegir una novel·la curta, de qualitat, que pot començar i acabar en dues hores o tres. I que el prestigiarà. Diu Blanca Pujals: ‘Poder dir que has llegit un Balzac o un Txèkhov. Publicarem títols representatius d’aquests clàssics i, a més, una part molt important dels títols que publicarem seran traduïts al català per primera vegada. Amb traductors de gran nivell des de la llengua original, com Albert Nolla del japonès o Jaume Creus del rus.’

Els primers títols de la col·lecció són El regne de les dones d’Anton Txèkhov i Retrat de Shunkin de Junichirô Tanizaki. I després arribaran petites obres mestres de Dinesen, Némirovsky, Turguènev, Colette…

L’editora va detectar que en l’àmbit de les novel·les breus hi havia un nínxol de mercat i va posar fil a l’agulla. Va posar-se en contacte amb Viena Edicions, que ja té la prestigiosa col·lecció de clàssics moderns ‘El cercle de Viena’. Amb ‘Petits plaers’ no remodelarà cap altra col·lecció, sinó que s’afegirà, de manera que augmentarà la producció editorial d’un 25%. La col·lecció publicarà uns set títols l’any en català i quatre en espanyol.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb