Actuació a Benimaclet, València. Fotografia: EFE/Kai Försterling

La convocatòria del Festival dels Balcons ha estat tot un èxit. Centenars de persones han participat en la crida dels humoristes Eugeni Alemany i Raül Anton i la Federació de Societats Musicals de sortir al balcó o la finestra del País Valencià a tocar ‘Paquito el Chocolatero’ i ‘Amparito Roca’ per a passar amb alegria el confinament pel coronavirus 2019. La celebració s’ha fet coincidint amb el dia de Sant Josep, que enguany havia quedat deslluït per l’ajornament de les falles.

Eugeni Alemany aixeca el dol de les Falles amb un Sant Josep ple de música als balcons

Vegeu ací alguns dels vídeos més destacats:

Tant s’ha difós la iniciativa, que els dolçainers i tabalers també hi volen ser, al Festival dels Balcons, que han tocat una hora més tard. Han fet sonar cançons tan populars com ara ‘Ramonet’, ‘Manta al coll’ i ‘La Muixeranga d’Algemesí’. L’Escola Municipal de Tabalet i Dolçaina d’Algemesí ha estat l’artífex d’aquesta segona proposta per a Sant Josep.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb