El diputat del Sinn Féin al Consell d’Europa Paul Gavan ha fet una intervenció contundent al plenari denunciant la repressió de l’estat espanyol contra l’independentisme. Gavan ha recordat la repressió policíaca del Primer d’Octubre i les ‘escenes xocants’ que van presenciar-se mentre ciutadans pacífics votaven i la policia utilitzava la violència. També ha destacat l’empresonament dels dirigents independentistes i les acusacions de la fiscalia, a més dels pronunciaments del Grup de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides i l’exili.

El Consell d’Europa investiga com Espanya i Turquia
utilitzen la justícia contra els polítics catalans i kurds

‘Això és una qüestió política, no legal’, ha dit. També ha denunciat els entrebancs a Puigdemont, Junqueras i Comín perquè no exerceixin d’eurodiputats. ‘Prou d’utilitzar la policia i el sistema judicial per a atacar l’independentisme català, que és legítim. Companys, el silenci sobre aquest cas s’ha d’acabar. Justícia i drets humans per al poble català’, ha conclòs.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.