Featured Video Play Icon

S’ha aturat el procés de liquidació del Diplocat, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, després d’un acord del consell de govern de la Generalitat. Segons la portaveu, Elsa Artadi, el consorci del Diplocat no es va poder liquidar per la via judicial; això vol dir que no ha perdut la personalitat jurídica i, per tant, el procés no es va completar. Aviat es convocarà el ple del patronat i es desactivarà totalment el procediment de liquidació.

Quan s’ha sabut aquesta notícia, ràpidament la xarxa ha desempolsat el vídeo de l’ex-vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, en què es vantava d’haver escapçat el moviment independentista i el Diplocat: ‘Sabeu com es diu ara el Diplocat? Ja no es diu Diplocat, es diu Diplocat en liquidació’, deia, en un to que d’allò més burleta.

L’intent de dissolució d’aquest ens, conjuntament amb el tancament de les delegacions de la Generalitat a l’exterior, va ser una de les principals missions del govern de Mariano Rajoy després d’aplicar l’article 155 sobre l’autogovern català. El Departament d’Afers Exteriors va passar a ser controlat pel ministre espanyol Alfonso Dastis i es va interrompre tota acció exterior.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]