La diputada escocesa de l’SNP Marion Fellows ha demanat avui al govern britànic per la ‘violació de drets humans’ a Catalunya. En la sessió de control al parlament de Westminster a Alan Duncan, ministre d’Europa i Amèrica, la diputada ha demanat si el silenci del Regne Unit respecte de la situació dels presos polítics és un favor al govern espanyol en canvi del suport al Brexit: ‘És cert que el govern del Regne Unit no defensa l’autodeterminació de Catalunya perquè necessita el suport d’Espanya en les negociacions del Brexit?’

‘Lluny de ser l’actor global destacat que van imaginar els partidaris del Brexit, el Regne Unit va esdevenint insignificant en l’escena mundial. La defensa dels drets humans és responsabilitat de tots, i negar l’existència de presos polítics no concorda amb la realitat’, ha afegit.

Durant la resposta, Duncan ha dit que el govern britànic defensa l’estat de dret i que és ‘absurd’ que s’acusi l’estat espanyol de tenir presos polítics.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb