[VÍDEO] La defensa vehement del català de Ferran Costa en el debat d’orientació política d’Andorra

  • El president del grup Independent diu que Andorra ha d'aprofitar el seu rol en instàncies internacionals per a fer visible el català

VilaWeb
Redacció
14.09.2022 - 12:52

El president del grup Independent, Ferran Costa, va protagonitzar ahir un dels moments més rellevants del debat d’orientació política, quan en plena interpel·lació al cap de govern, va fer una defensa vehement del català. “Pensem que cal aprofitar la situació de privilegi que suposa tenir Andorra com l’únic país amb el català com a llengua oficial i, per tant, tenim un rol clau a desenvolupar més enllà de les nostres fronteres, però primer ens hem d’aplicar la lliçó”, va declarar.

En aquest sentit, Costa va retreure al govern l’abús que fa dels anglicismes, sobretot en programes públics, com ara l’Andorra Growth, l’Andorra Multisport Festival o l’Andorra Taste. “Penso que hem de ser més enginyosos i ser capaços de trobar figures homòfones, és a dir, que sonen igualment en el nostre idioma que en d’altres i que se’n faci entendre igualment”, va afegir.

Així mateix, el president del grup independent va remarcar que cal vetllar diàriament per la salut del català, per això va anunciar una proposta de resolució —amb el suport de Demòcrates i el Partit Socialdemòcrata— per a reforçar el marc legal que ajudi a ampliar l’ús social del català, però també per Andorra encapçali una política de visibilització de la llengua en els organismes internacionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor