Bel Pozueta, mare del jove d’Altsasu empresonat Adur Ramírez de Alda i diputada d’EH Bildu, s’ha estrenat al congrés espanyol amb una intervenció en què ha clamat justícia pel seu fill i els altres joves empresonats. Ho ha fet a la comissió de Justícia de la cambra, adreçant-se al nou ministre de Justícia espanyol, Juan Carlos Campos. ‘Sóc mare d’un dels joves d’Altsasu. El meu fill fa tres anys i tres mesos que està empresonat. […] El cas Altsasu és un exemple de la utilització de la justícia d’una manera injusta i excepcional. S’han vulnerat els drets de jutge natural, defensa i presumpció d’innocència. Sóc un testimoni directe d’una realitat molt i molt injusta’, ha dit. ‘Sóc aquí perquè es faci justícia en majúscules, i això esperem del seu mandat’, ha afegit.

En el torn de rèplica, Campos ha dit a Pozueta que cal fer autocrítica abans de llançar ‘sospites’ sobre la justícia espanyola. ‘Com em pot dir això, que em refereixo a sospites? Parlo de realitats, realitats que he viscut directament i de les quals encara vivim les conseqüències’, li ha retret Pozueta. A més, ha denunciat l’ús de l’Audiència espanyola com a tribunal d’excepció i li ha recordat les crítiques d’Amnistia Internacional i les Nacions Unides contra l’autoritarisme de l’estat espanyol.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb