Aquest cap de setmana els carrers d’Hostalric tornaran al passat perquè s’hi fa la Fira Medieval. Com cada any, aquesta població de la Selva recrea aquesta etapa històrica amb l’ajut d’un dels conjunts més destacats de l’arquitectura medieval catalana. El castell, les muralles i els carrers varen ser durant aquella època el centre administratiu del vescomtat de Cabrera, règim senyorial que va durar fins al segle XIX. Gràcies a aquesta estabilitat, es conserva gran part de l’aspecte que tenia la població a l’edat mitjana.

La fira ofereix més d’una seixantena d’activitats, totes orientades a l’espectacle i la recreació de la vida medieval. S’hi destaquen el gran mercat, la gimcana medieval, la taverna nocturna –que tanca a les sis del matí–, l’escola de petits cavallers i la cercavila. A més, pels carrers d’Hostalric s’hi poden trobar diversos personatges disfressats que interactuen amb els visitants.

Aquells qui vulguin submergir-se en l’experiència, poden comprar o llogar vestits medievals al poble mateix, gaudir de la gastronomia medieval o dels torneigs i concursos de punteria. Al marge de tota aquesta acció, també es pot veure l’exposició de pintura ‘Terra – Cel – Infern’, a més de l’habitual mostra d’aparells de tortura i la visita guiada al castell.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]