Vi Indomable, un Corpinnat de xarel·lo i sumoll

  • Ramon Jané, de Mas Candí, elabora aquest escumós · Dins la sèrie ‘Cinc caves, corpinnats i altres escumosos catalans per a tastar aquest estiu’

VilaWeb
Montserrat Serra
28.08.2024 - 21:40
Actualització: 28.08.2024 - 21:46

Ramon Jané, juntament amb la seva esposa, Mercè Cuscó, van aixecar el 2006 el celler Mas Candí a les Gunyoles (Avinyonet del Penedès), a les portes del parc natural del Massís del Garraf. Provenen de famílies de viticultors del territori, que fa segles que cultiven la vinya al Penedès. Ells formen part de la generació que actualment renova i recupera la identitat vinícola de la comarca, amb la recuperació i reivindicació de les varietats antigues. Mas Candí és un dels dotze cellers que conformen avui Corpinnat, una associació de cellers que elaboren escumosos de qualitat al Penedès. 

D’entre els Corpinnat que ofereix Mas Candí, hem triat l’Indomable. I és Ramon Jané qui ens l’explica: “El Corpinnat Indomable és l’escumós de més llarga criança que elaborem a Mas Candí. Ara en venem l’anyada 2017, ja són set anys. L’elaborem amb sumoll i xarel·lo. El sumoll és una varietat que la DO Penedès va prohibir en el seu dia, i ara és acceptada; en canvi, la DO Cava encara no l’accepta. I això, perquè era una varietat que li costava de madurar, que feia uns vins molt àcids, amb poc grau alcohòlic. Però ara, amb el canvi climàtic, això és una mica la solució. Tot i la sequera, el sumoll ens manté l’acidesa, la frescor, no se’n va de grau alcohòlic i fa uns vins molt frescs i fàcils de beure, que és el que el mercat ara busca. I el xarel·lo també és una varietat que aguanta més bé els anys càlids. Tant una varietat com l’altra són idònies per a fer llargues criances, i per això hem optat per aquest cupatge. Collim el raïm de vinyes velles, que van plantar els meus avis i que hem conservat.”

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor