26.08.2024 - 21:40
|
Actualització: 26.08.2024 - 22:15
Josep Maria Pujol-Busquets ha fet cava des dels inicis de la seva trajectòria, com a enòleg, ja fa més de quaranta anys. Dins el seu projecte familiar, Alta Alella, va impulsar primer la marca Privat, que ara es diu Mirgin (un joc amb el nom de les seves dues filles, Mireia i Georgina). Pujol-Busquets ha estat pioner en l’àmbit de l’agricultura ecològica i també elaborant vins sense sulfits. La seva línia de vins naturals els emmarca dins el Celler de les Aus. La majoria d’aquests vins sense sulfits porten el nom d’un ocell de la zona del Baix Maresme, on té enclavada la finca i el celler, avui amb gairebé seixanta hectàrees de vinya cultivada i treballant per arribar a les vuitanta, entre els municipis d’Alella i Tiana. No és d’estranyar, doncs, que fos un dels primers a experimentar l’elaboració d’un cava sense sulfits afegits i comercialitzar-lo. Així va néixer el Bruant.
Mireia Pujol-Busquets, que ha anat prenent el relleu generacional a Alta Alella, ens explica aquest escumós: “El Bruant és un cava de pansa blanca amb elaboració ancestral i sense sulfits. És un cava amb notes de poma madura, amb certa rusticitat i amb una frescor natural i aquell punt d’amargor tan elegant i característic d’aquesta varietat. La primera anyada va ser el 2006, va ser el primer cava elaborat sense sulfits. El Bruant és l’origen del Celler de les Aus, que elabora la gamma de vins naturals del celler Alta Alella. A l’inici en vam dir Privat Nu, nom que feia referència al fet que és un producte sense cap classe d’additiu.”
En aquest cava elaborat segons el mètode ancestral, hi trobem els llevats, com si es tastés un pa de pessic, amb la mica de pell de la llimona, amb el sauló molt present.