MADRID, 1 (EUROPA PRESS)

El Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) de Veneçuela ha emès aquest dissabte dues noves sentències per les quals retorna les seves competències a l’Assemblea Nacional del país i ha retornat la immunitat als diputats que la conformen.

Les sentències (números 157 i 158) de la Sala Constitucional del Tribunal Suprem de Justícia, amb data d’1 d’abril, atorguen la immunitat parlamentària als diputats de l’AN i torna la competència legislativa al Parlament, segons els textos que figuren a la pàgina web oficial de la cort i recull el diari ‘El Universal’.

Aquesta decisió té lloc després de la reunió d’emergència declarada per la nit pel Consell de Seguretat per a aquesta mateixa nit amb l’objectiu de solucionar l”impasse’ en què es troba el país després de la decisió de la decisió inicial del tribunal.

La convocatòria del president Nicolás Maduro del Consell de Seguretat respon a les diferències sorgides entre la Fiscalia i el màxim òrgan judicial després que la fiscal general, Luisa Ortega Díaz, es desmarqués de la línia oficial imposada pel Govern i denunciés que les recents sentències del TSJ suposen una “ruptura de l’ordre constitucional”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]