L’ex-ministre de finances grec Gianis Varufakis s’ha pronunciat sobre la segona volta de les eleccions presidencials franceses. ‘Què va fer el 2002 l’esquerra quan Le Pen pare es va enfrontar a Jacques Chirac?’, s’ha preguntat en una entrevista a la BBC. ‘Vam donar Suport a Chirac, malgrat que sabíem que era un admirador de Thatcher, conservador i no pas amic de les esquerres’, ha afegit.

Varufakis s’ha dirigit als votants de la França Insubmisa de JeanLuc Melénchon que, en una consulta interna, han expressat que prefereixen optar per l’abstenció o el vot en blanc abans que votar a Emmanuel Macron. ‘Sóc antiglobalització i antineoliberal, però per damunt de tot, antiracista i antifeixista’, ha dit l’ex-ministre. Que ha reclamat fer un front comú.

Macron és un candidat infinitament millor que Chirac‘, ha assenyalat. Segons ell, Macron va ser l’únic ministre europeu que durant el seu mandat com a ministre de finances ‘va comprendre el perill de l’autoritarisme per a Europa i que va fer costat a Grècia durant el rescat’.

Ací podeu veure la seva intervenció a la BBC

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]