L’ex-ministre d’Economia grec Iannis Varoufakis ha reaccionat amb molta duresa a l’acord aconseguit a Brussel·les pel seu primer ministre, Alexis Tsipras. Primer l’ha comparat amb el cop d’estat dels militars del 1974 dient que ‘ara, però, el cop d’estat el fan els bancs’. I immediatament ha afegit que l’acord és el nou Tractat de Versalles, fent referència a l’acord de 1919 que va redibuixar el mapa d’Europa després de la primera guerra mundial, esborrant imperis i dibuixant països nous.

Varoufakis ha fet aquestes declaracions a la ràdio nacional australiana. Varoufakis ha afirmat que aquest acord no té res a veure amb l’economia i que en tot cas és un cas d’humiliació preparada contra un país ‘i això el primer ministre ho sap’.

Varoufakis ha dit que la seva relació amb el primer ministre Tsipras és bona però això no l’ha frenat a l’hora de demanar eleccions avançades. També ha avisat que l’acord que s’insinua entre diversos partits per a fer un acord d’unitat només serviria per a donar ales als nazis d’Alba Daurada, que quedarien com l’únic grups de l’oposició i els únics oposats a una política que el poble grec va rebutjar en referèndum fa dies.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.