Vall d’Hebron compra un detector d’última generació per a l’esclerosi múltiple

  • Entre els avantatges d'aquesta nova tecnologia destaquen l'automatització total del procés, etreballar amb mostres de menor volum i l'alta sensibilitat per a detectar en sang proteïnes del cervell

VilaWeb
EFE
26.03.2019 - 12:23
Actualització: 26.03.2019 - 18:13

El Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), ubicat a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, ha adquirit un analitzador ultrasensible que permetrà detectar biomarcadors de forma menys invasiva en pacients amb esclerosi múltiple. L’hospital ha informat que s’ha convertit en el primer centre de l’estat espanyol a adquirir un analitzador ultrasensible totalment automatitzat que permetrà la detecció de biomarcadors d’una forma més precisa.

La tecnologia SIMOA HD-1 detecta proteïnes amb una sensibilitat fins a 1.000 vegades superior als assajos immunològics tradicionals utilitzats fins ara per a la quantificació de proteïnes, mesurant de forma precisa i amb una alta sensibilitat petits canvis en la concentració de molècules. L’alta sensibilitat de l’analitzador SIMOA HD-1 detecta en sang proteïnes del cervell que, per la seva baixa concentració en sang, només podien mesurar-se en el líquid cefalorraquidi amb exploracions invasives mitjançant puncions lumbars.

Entre els avantatges d’aquesta nova tecnologia per quantificar amb alta precisió i definició la concentració de proteïnes a partir de mostres biològiques destaquen la total automatització del procés, el fet de poder treballar amb mostres de menor volum i l’alta sensibilitat per detectar en sang proteïnes del cervell. L’automatització completa del procés comprèn des de la dilució de les mostres, els passos de rentatge i les incubacions fins a l’anàlisi dels resultats, de manera que s’obtenen resultats més consistents, es minimitza la variabilitat observada amb l’ús dels processos manuals i s’elimina el factor humà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any