Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians

La ciutat de València s’ha incorporat a la recentment creada Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians, que depèn de la Conselleria d’Educació, amb la finalitat de reforçar la comunicació entre tots els àmbits implicats en la normalització i promoció del català.

El regidor de govern Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha explicat que, amb l’adhesió a la xarxa, la ciutat reuneix els seus serveis lingüístics amb els d’altres entitats locals i els de les universitats públiques en una estructura pròpia de la Generalitat. ‘Açò, de ben segur, afavorirà el treball en xarxa i generarà la màxima rendibilitat en el procés de normalització de la nostra llengua’, ha assegurat en un comunicat.

Campillo ha insistit en la ‘transcendència de la creació d’aquesta xarxa per a la normalització de la llengua’. Ha subratllat que València, com a capital del País Valencià, no podia faltar en aquesta xarxa perquè és un ‘referent per a molts altres municipis’.

En aquest sentit, ha indicat que l’ajuntament està dotant el seu departament de normalització lingüística de ‘moltes funcions que van més enllà de la simple revisió de textos’. ‘Després de molts anys sense que se li assignara cap funció, ara tenim un departament fort que dinamitza l’ús de la nostra llengua en el ‘cap i casal”, ha valorat.

L’edil ha ressaltat que el govern municipal ha fet un ‘gran esforç per a dignificar la llengua pròpia’ en el consistori i en tota la ciutat. Sobre aquest punt, s’ha referit a la creació del Gabinet de Normalització Lingüística, un òrgan previst en el reglament d’ús i normalització del català aprovat pel ple de l’ajuntament el 1996. ‘Quasi vint anys després, va haver d’arribar un govern progressista per a engegar-ho’, ha explicat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb