ACN València .-L’alcalde de València Joan Ribó ha assegurat aquest dijous que no “li tremolarà el pols” si ha d’aplicar restriccions al trànsit a la ciutat a causa dels elevats índexs de contaminació a l’ambient. A preguntes dels mitjans després d’una reunió amb el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, l’alcalde de València ha dit que si bé de moment els nivells de contaminació són tolerables “el dret a respirar un aire de qualitat està per sobre dels problemes de circulació que generin les restriccions al trànsit”. Ribó ha indicat que el vent de Llevant està allunyant els contaminants de l’aire i que pel moment no es preveu una situació semblant a la de Madrid, que ha restringit la circulació al trànsit dels vehicles amb matrícula parell si no circulen amb almenys tres persones al seu interior.

A Barcelona, l’alta contaminació ha obligat aquest dijous a activar un avís a l’àrea metropolitana de per nivells elevats de diòxid de nitrogen. Es tracta d’un avís preventiu que no implica cap prohibició però s’ha aconsellat utilitzar el transport públic i realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta pels carrers amb una freqüència baixa de trànsit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]