La Unió calcula que són 230 les hectàrees de cultiu danyades en l’incendi de Venta del Moro

L'incendi es va originar el 3 de juliol i va arrasar al voltant de 1.200 hectàrees, la majoria forestals

VilaWeb
Redacció
04.08.2022 - 15:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Unió de Llauradors quantifica, en una primera estimació i després de visitar per primera vegada la zona afectada per l’incendi de Venta del Moro (Requena-Utiel), que hi ha al voltant de dues-centes trenta hectàrees de cultiu danyades, sobretot de vinya, ametllers i oliverar. El cereal no s’ha vist afectat pel foc perquè ja s’havia collit.

L’incendi es va originar el 3 de juliol i va arrasar al voltant de 1.200 hectàrees, la majoria forestals. La Unió considera que hi ha una sèrie de qüestions que s’haurien de millorar en aquest incendi i els que es produeixin en el futur. Entre les propostes, demana a la Generalitat que destini ajudes directes a les parcel·les que estiguin en zones geogràfiques de perill d’incendi perquè són “el millor tallafoc per evitar la propagació d’incendis”.

De la mateixa manera, demana que es concedeixin ajudes a les persones propietàries de bosc privat afectat per un incendi per a la neteja posterior. També sol·licita a la Conselleria d’Agricultura que assumeixi la franquícia de l’assegurança agrària corresponent a aquest risc d’incendi i de fauna salvatge. Sobre aquest aspecte de la fauna, demana que es faciliti, amb la distribució de precintes, la caça en zones postincendi amb elevada població de fauna salvatge per evitar més danys a les parcel·les afectades i no afectades per la manca d’aliment per als animals.

L’organització proposa així mateix que es faci un seguiment de les parcel·les afectades per un incendi i es compensin les pèrdues de producció els anys següents al sinistre per poda severa de recuperació o crema definitiva del cultiu.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes