L’Assemblea francesa va rebutjar ahir al vespre la llei de llengües regionals que havia presentat el diputat Paul Molac, de la Unió Democràtica Bretona (integrat dins els Verds).

El text, que reclamava de fomentar l’ensenyament en les llengües no oficials de l’estat (català, occità, basc, cors, bretó, flamenc i alsacià) i la presència d’aquestes llengües en l’espai públic i en els mitjans de comunicació, fou refusat per 14 vots contra 13.

L’Assemblea ja havia tombat el 28 d’octubre un projecte de llei del govern que permetia la signatura de la Carta Europea de les Llengües Regionals.

Una votació molt polèmica
La votació d’ahir va ser molt polèmica perquè durant més de dues hores es van debatre i votar els tres primers punts, amb la qual cosa els partidaris de la llei aconseguiren una victòria de 13 a 10. Però tot seguit els diputats republicans, socialistes i ciutadans van demanar que la votació fos pública i es permetés de comptar els vots de quatre diputats d’aquests partits, absents físicament del debat. Aquests quatre diputats havien escrit cartes en què deixaven clar que estaven en contra de la llei, cosa que va permetre que els vots contraris fossin 14.

Com es veu al vídeo, la votació va causar estupor entre els partidaris de la llei:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb