Una ‘mascletà’ contundent amb el segell de la carxofa de Benicarló ha omplert de fum la plaça de l’Ajuntament de València. S’han utilitzat cent trenta quilos de pólvora per l’espectacle, que era a càrrec de la pirotècnia Tomás, de Benicarló. ‘Cada vegada és més complicat sorprendre el públic i cal buscar la inventiva’, han comentat des de l’organització.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha elogiat l’espectacle i ha definit la pirotècnia de ‘fantàstica’. ‘Es nota que la carxofa ha estat present’, ha comentat a Europa Press. Des del balcó de l’ajuntament també han contemplat la ‘mascletà’ el batlle de València, Joan Ribó, la Fallera Major, Raquel Alario, la Fallera Major infantil, Clara Parejo, i el regidor de cultura festiva, Pere Fuset. Alario ha dit que les falles són un fòrum adequat per transmetre el valor de la igualtat de gènere, la ‘vacuna’ contra la violència masclista, ha rebutjat el crim masclista d’ahir al barri de Nou Barris de Barcelona.

També hi han assistit com a convidades les juntes locals falleres d’Alzira, Benifaió i Benicarló, i les falles representades han estat la Plaça Espanya-Ramón i Cajal-Pintor Benedito, Barri Beteró, Àngel Guimerà-Pintor Vila Prades, Illes Canàries-Dama d’Elx, Indústria-Sants Just i Pastor, Poeta Altet-Benicarló i La Pobla del Duc-Benipeixcar.

Ací podeu veure el vídeo de la ‘mascletà’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]