El jutjat d’instrucció 9 de Barcelona ha arxivat la investigació contra per l’assalt de la policia espanyola a la seu de la CUP el 20-S, quan van voler entrar sense cap ordre judicial i van romandre durant hores davant de la seu. La CUP va presentar una denúncia pel delicte de coaccions contra el cap de la Brigada Provincial d’Informació i el reposable de l’operatiu de la policia espanyola que van dirigir el setge. L’advocat de la CUP, Benet Salellas, ha anunciat a Twitter que presentaran un recurs contra l’arxivament.

La jutgessa s’ha fet seva l’argumentació de la fiscalia, que demanava d’arxivar el cas amb l’argument que els agents obeïen l’ordre de la Fiscalia superior de Catalunya d’intervenir propaganda electoral del referèndum en el marc de l’operació per a impedir la votació. Segons que diu, no hi va haver un delicte de coacció perquè cap agent no va impedir l’accés ni la sortida de la seu de cap militant o treballador del partit. ‘Es van limitar a romandre a l’exterior de la seu de la CUP després d’haver intervingut a la via pública material propagandístic’, escriu.

20-S: les vint hores de resistència pacífica al cop d’estat

‘Els agents que van intervenir, davant la sospita que a la seu de la CUP hi poguessin trobar instruments, efectes i material relacionat amb els preparatius del referèndum il·legal de l’1-O, van establir un dispositiu de seguretat al seu voltant’, afegeix l’escrit. Van demanar reforços al CNP i als Mossos d’Esquadra després de l’arribada de simpatitzants del partit ‘amb actitud hostil’ i de ‘témer per la seva integritat’. Finalment, a les 20.00 la fiscalia els va informar que ‘el registre no es podia dur a terme’ i van aixecar el dispositiu.

La denúncia de la CUP indicava que a les 13.30 agents de la policia espanyola van dirigir-se a la seu i requisar material propagandístic relacionat amb el referèndum. La policia va actuar ‘sense haver lliurat acta d’intervenció’ i no van accedir al local perquè se’ls va requerir una ordre judicial. Els agents es van desplaçar a un lateral de l’edifici on van romandre amb nous agents que van arribar fins a les 20.00. Segons la CUP els fets ‘atempten contra la lliure actuació’ dels militants del partit que van veure ‘alterada la seva llibertat d’actuació política per un cordó policial de més de sis hores i un intent d’assalt a la seva seu’

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb