Dimecres el Caixafòrum de Barcelona inaugura ‘Dibuixar Versailles’, una exposició dedicada a l’artista francès Charles Le Brun, que va ser el pintor oficial del rei Lluís XIV. Per tal de fer de l’exposició una experiència cultural completa, el museu també programa un seguit de concerts dels compositors més destacats de l’època, el segle XVII, que comencen avui amb la ‘Cantata BWV’ de Johann Sebastian Bach.

Una de les obres més destacades de Le Brun són els murals que va fer per decorar la famosa Galeria dels Miralls del Palau de Versailles. L’exposició ‘Dibuixar Versailles’ mostra alguns dels cartrons que va fer com a dibuixos preparatoris per aquest espai a més d’una selecció de més d’un centenar de les obres més destacades de l’artista, com ara la decoració de l’Escala dels Ambaixadors de Versailles, destruïda el 1752.

A més la mostra es completa amb un programa cultural que ens vol transportar a la vida en un palau del segle XVII on destaca especialment el cicle ‘La música francesa de l’època de Le Brun’. A partir d’avui i fins al 13 de desembre a l’Auditori de Caixafòrum s’hi faran concerts d’obres de compositors tan representatius com ara Lully o Couperin protagonitzades per instruments barrocs com ara la viola de gamba, el clavicèmbal o la tiorba.

Missatge de Vicent Partal

És molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a arribar a un punt de tranquil·litat empresarial que ens permeta de sentir-nos definitivament forts i que allunye qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot. Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina o telefonant al 934 426 439.

Vicent Partal
Director de VilaWeb