Dimecres el Caixafòrum de Barcelona inaugura ‘Dibuixar Versailles’, una exposició dedicada a l’artista francès Charles Le Brun, que va ser el pintor oficial del rei Lluís XIV. Per tal de fer de l’exposició una experiència cultural completa, el museu també programa un seguit de concerts dels compositors més destacats de l’època, el segle XVII, que comencen avui amb la ‘Cantata BWV’ de Johann Sebastian Bach.

Una de les obres més destacades de Le Brun són els murals que va fer per decorar la famosa Galeria dels Miralls del Palau de Versailles. L’exposició ‘Dibuixar Versailles’ mostra alguns dels cartrons que va fer com a dibuixos preparatoris per aquest espai a més d’una selecció de més d’un centenar de les obres més destacades de l’artista, com ara la decoració de l’Escala dels Ambaixadors de Versailles, destruïda el 1752.

A més la mostra es completa amb un programa cultural que ens vol transportar a la vida en un palau del segle XVII on destaca especialment el cicle ‘La música francesa de l’època de Le Brun’. A partir d’avui i fins al 13 de desembre a l’Auditori de Caixafòrum s’hi faran concerts d’obres de compositors tan representatius com ara Lully o Couperin protagonitzades per instruments barrocs com ara la viola de gamba, el clavicèmbal o la tiorba.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb