Una desena de museus de Barcelona s’han vist afectats aquest dimecres per una vaga i aturades convocades per treballadors de Serveis Educatius Ciut’Art i el sindicat SUT, que ha obligat a tancar el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), La Virreina i la Fundació Antoni Tàpies.

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han explicat a Europa Press que la protesta ha afectat també el Museu del Disseny, la Fundació Joan Miró, el Reial Monestir de Pedralbes i l’Arxiu Històric, que han obert parcialment, mentre que no s’han vist conseqüències al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

SUT ha iniciat una vaga indefinida al MACBA i l’Arxiu Històric, alhora que aturades per a aquest dimecres en altres equipaments culturals de la ciutat, per tal de protestar contra la reducció de condicions, jornades i llocs de treball que assegura que veuen ‘licitació rere licitació’. En un comunicat del sindicat, els treballadors de Ciut’Art han demanat la fi de la subcontractació, un mecanisme que consideren ‘un subterfugi amb l’únic objectiu de no haver de pagar els salaris dels treballadors’.

El consistori ha apel·lat al diàleg entre les parts, mentre segueix fent un seguiment actiu de la protesta dels treballadors de Ciut’Art, que ja van protagonitzar vagues l’any passat en equipaments culturals. ‘El tema dels serveis externs en el sector cultural és un dels temes que més preocupa l’Ajuntament’, ha afirmat l’Executiu d’Ada Colau, que ha subratllat que es poden veure millores en els darrers plecs publicats per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]