BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, el de Bellvitge de l’Hospitalet (Barcelona) i el Vall d’Hebron han engegat una app mòbil que permet cronometrar de forma precisa el temps d’assistència a l’hospital a un pacient que ha sofert un ictus.

L’aplicació MetrICS té com a objectiu mesurar els temps de les actuacions que es duen a terme en el protocol d’aquesta malaltia, que la hi considera “temps-depenent”, i així tenir un registre puntual de les variables comunes per al seu estudi i millora, ha informat aquest divendres l’Institut Català de la Salut (ICS) en un comunicat.

Aquesta eina està dirigida als professionals mèdics –neuròlegs– dels hospitals que donen assistència directa als pacients ingressats amb diagnòstic d’ictus per registrar a cada moment les actuacions que es considerin.

L’app també permetrà que els professionals puguin accedir a la relació de pacients ingressats en urgències amb diagnòstic d’ictus, modificar les dades i generar informes amb tota la informació recollida.

L’ictus és la segona causa de mort a Catalunya i la principal causa de discapacitat en causar més de 13.000 ingressos hospitalaris a l’any, la qual cosa significa que es produeix un ictus cada 40 segons.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]