Investigadors del Centre d’Investigació en Enginyeria Biomèdica (Creb) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han desenvolupat un sistema intel·ligent d’il·luminació que millora les condicions de visibilitat en els quiròfans. El sistema robotitzat permet de controlar la direcció i la intensitat de la llum sobre el camp quirúrgic de forma eficient segons les necessitats del cirurgià.

L’invent genera un corrent d’aire que escombra els patògens i altres partícules no que suren a l’aire, cap a terra, i millora la precisió i l’orientació de la llum, a través d’un sistema intel·ligent amb monitoratge i control per part del cirurgià.

L’equip d’il·luminació consta d’una llum zenital i dues llums obliqües que, gràcies a la seva col·locació, eliminen les ombres en el camp de treball, a més de minimitzar les radiacions infraroges i ultraviolades.

Així mateix, aquest sistema permet de reduir el risc d’infeccions hospitalàries, més eficiència pel que fa al consum energètic i una millora de les condicions de treball dels professionals.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]