“Si fins ara he estat feliç tocant el violoncel, quina felicitat quan tingui el més gran de tots els instruments, l’orquestra!”. Pau Casals, un dels músics més rellevants a nivell mundial del segle XX, va fer realitat el seu somni ara fa un segle, que es va presentar públicament el 1920, amb un equip simfònic reconegut internacionalment i que va convertir la capital de Catalunya en punt de trobada dels millors directors i solistes del moment. Però la Guerra Civil i els efectes de la dictadura van estroncar aquest projecte.

La Fundació Pau Casals celebrarà aquest centenari amb activitats i projectes que es desenvoluparan durant el 2020 i 2021, amb la col·laboració de músics i institucions musicals de tot el món. Tot plegat, articulat a través d’un procés participatiu liderat per un Comitè d’Honor amb personalitats de prestigi internacional. En paral·lel, L’Auditori de Barcelona-OBC i la Fundació Pau Casals oferiran concerts, exposicions, conferències i altres activitats. Entre els concerts del centenari en destaca el de la Camerata Salzburg (19 de juny del 2020) amb el trompista Felix Klieser, que actuaran a Barcelona, i dos dies després ho farà l’Orchestra of the Age of Enlightenment.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb