Ja fa un parell d’anys que, cada mes d’abril, la Comissió +Pedrolo de Tàrrega organitza un cicle dedicat a l’escriptor, que hi va viure. Però enguany es commemora el centenari del seu naixement i la Generalitat de Catalunya ha declarat el 2018 Any Manuel de Pedrolo. Per això la festa agafa volada: el cicle durarà tres dies i, a més de la tradicional Ruta Pedroliana per Tàrrega, també es farà un espectacle poètic i una visita a l’Espai Pedrolo.

Els actes comencen dissabte al matí amb una ruta guiada que recorre una colla d’espais de Tàrrega relacionats amb la vida i l’obra de l’autor. Es faran parades a la casa del carrer Major on va viure, a l’escola on va estudiar, durant la ruta es recitaran fragments de la seva obra i alguns racons del poble es guarniran amb frases seves. És una ruta per a reivindicar el Manuel de Pedrolo d’esquerres, compromès políticament amb la nació i la llengua, i per a denunciar qualsevol mena d’opressió.

L’endemà, diumenge, a les sales nobles del Museu Comarcal de l’Urgell es farà l’espectacle Univers poètic Manuel de Pedrolo. És un recital poètico-musical pensat per difondre el vessant més poètic d’aquest autor tan prolífic, que va escriure desenes de novel·les i també va conrear la lírica i el teatre. Els poemes, que sobretot parles de la mort, la llibertat i el sexe, van acompanyats de música en directe a càrrec de Xavier Hidalgo i Jordi Castellà. Finalment, el cicle s’acaba el dissabte 28 d’abril amb una visita guiada a l’Espai Pedrolo, al castell de Concabella.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb