El cap de seguretat del PP a Catalunya va arribar a parlar amb un fals agent doble d’un pla que consistia a posar armes en mans d’independentistes per a mirar d’incentivar la comissió d’atemptats i la criminalització del moviment. Això, segons uns informes dels Mossos d’Esquadra que la policia espanyola va intervenir el 26 d’octubre a la incineradora de Sant Adrià de Besòs i que avui publica el diari El Español.

L’interlocutor d’aquest responsable de seguretat del PP era un tal David Puig, a qui els Mossos van donar un nom en clar, ‘Hebron’.  Escorta i vigilant de segureta de professió, primer va intentar treballar a sou dels Mossos i després va intentar vendre al PP i a Ciutadans els seus contactes amb independentistes. Quan fou detingut per agents dels Mossos, el 15 de març del 2016, va intentar empassar-se una targeta de memòria en què tenia 2.700 arxius entre els quals hi havia enregistraments a comandaments dels Mossos d’Esquadra, escoltes a eurodiputats catalan, informes sobre gihadisme i les converses amb el treballador de seguretat del PP.

El jutjat d’instrucció número 10 de Barcelona l’investigava per suplantació de la identitat, entre més delictes. Des del 2014 s’infiltrava allà on podia, segons la informació que publica El Español: des dels serveis de seguretat de manifestacions independentistes a l’organització d’extrema dreta Casal Tramuntana. I feia vigilàncies pel seu compte i recollia informació ‘d’entorns islàmics de Barcelona’. I tot plegat sense que ningú no li ho demanés.

Després intentava vendre aquesta informació ‘a partits com Ciutadans i a serveis d’intel·ligència com el CNI, i diversos diaris’ tant espanyols com catalans. Fins que va contactar amb aquest responsable de seguretat del PP. Fonts del partit que cita El Español diuen que aquestes converses ‘es van fer sense coneixement del partit i de manera particular per part del treballador, sense rebre cap instrucció i sense que informés ningú dins del PP.

El pla, segons la informació dels Mossos intervinguda per la policia espanyola, tenia diferents fases. ‘El primer era mantenir contactes amb membres de l’Associació Cultural la Coronela de Barcelona 1714’ per a convèncer-los de dur a terme ‘accions terroristes’; el segon, relacionar els contactes que tenia Puig amb els mossos amb ‘activitats il·legals com l’obtenció d’armes, que hauria venut als integrants del grup o introduir una partida d’armes a les instal·lacions abans de ser intervingudes amb ordre judicial’; el tercer, ‘incriminar Miquel Sellarès i el sector més militarista de l’ANC’ per barrejar  l’entitat ‘amb activitats terroristes, de banda armada i conspiració’; i el quart, ‘parar una trampa a la comissaria d’informació dels Mossos’, organitzant una trobada entre agents del cos i ‘una tercera persona que faci veure que és un enllaç de la intel·ligència estrangera’, per a tenir una conversa sobre com cooperar contra l’estat espanyol, i en aquell moment que un ‘equip d’intervenció ràpida assalti el lloc i els detingui a tots.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb