La implantació d’Airbnb a Barcelona no sorprèn ningú però el que sí que pot sorprendre és la rapidesa amb què aquesta plataforma, que gestiona la demanda i oferta de pisos de lloguer a les grans ciutats del planeta, s’ha estès a la capital catalana. Per mostrar-ho d’una manera visual, l’organització sense ànim de lucre Inside Airbnb ha creat aquest mapa que ensenya la ràpida l’expansió de la plataforma des del març del 2009 fins a l’actual als diferents barris de la ciutat.

Per fer-ho, Inside Airbnb ha analitzat les dades publicades a la web d’Airbnb sobre la demanda i oferta de pisos de lloguer a Barcelona en què es pot veure que hi ha 17.369 anuncis publicats, entre pisos i habitacions. De totes els districtes de la ciutat, el que té més oferta és l’Eixample, amb 5.607 anuncis, seguit de Ciutat Vella, amb 4.708.

No obstant això, com que la plataforma de lloguer d’allotjament no permet accés públic a les seves dades oficials, els números són estimats. Es calculen a partir dels ingressos recaptats cada mes y les nits que s’han llogat cadascun dels pisos o habitacions anunciades. Inside Airbnb ja havia recollit dades d’ocupació de pisos d’Airbnb el setembre de 2014 i el novembre de 2015.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]