Un manifest signat per membres i simpatitzant del PDECat demana que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aixequi la suspensió d’independència i proclami la república catalana.

Els signants recorden als diputats del parlament la necessitat d’aplicar, ‘fins a les darreres conseqüències’, les lleis de desconnexió (la llei del referèndum i la fundacional de la república), aprovades al parlament el 6 i el 7 de setembre. En aquesta línia, diuen que l’única manera de culminar els resultats del primer d’octubre és que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, proclami la independència i l’assumeixi ‘en tota la seva dimensió’.

El manifest, titulat ‘Per la república catalana, aixequem la suspensió de la declaració d’independència’, demana que ‘quedi sense resposta’ el requeriment que el govern espanyol va enviar dimecres al president de la Generalitat, i que la resposta s’adreci ‘als homes i les dones d’aquest país, tot donant per finalitzada la suspensió de la declaració d’independència i proclamant la República Catalana.’ Els signants defensen que cal fer-ho ‘per respecte a la democràcia, a la dignitat de la societat catalana i, de manera especial, als tres milions de persones que es van mobilitzar i als més de dos milions que van votar sí a la independència’,

Consideren que la suspensió de la declaració d’independència va ser una manera oportuna de mostrar la disponibilitat del govern al diàleg i l’entesa. No obstant això, veuen que el diàleg no és possible davant el ‘menyspreu absolut’ mostrat per PP i PSOE cap al cap al president de la Generalitat, les institucions catalanes i el conjunt de la nostra societat.

El manifest recorda que, l’any 2007, una colla de militants del partit que avui es coneix amb les sigles de PDCat van crear la Plataforma per la Sobirania, un moviment de base i transversal, partidari de l’exercici del dret d’autodeterminació. Un any després, el suport majoritari de la militància al dret de decidir va fer possible que el partit definís per primera vegada el país que volia com a ‘una nació lliure i sobirana’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb