El decret llei de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge aprovat per la Generalitat el 23 de desembre, ja ha donat els seus primers fruits. Per primera vegada un jutge s’ha emparat en aquesta legislació per aturar sis desnonaments que s’havien de fer al Bloc Llavors del Poble Sec i el propietari, el fons voltor Vauras Investments, a oferir abans un lloguer social a les famílies. Aquesta nova llei va sortir publicada al DOGC el 30 de desembre i només han passat onze dies fins que un magistrat n’ha començat a fer ús.

‘El Bloc Llavors representa un precedent emblemàtic per molts casos similars arran de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i podria impulsar un canvi estructural en el panorama de la lluita per l’habitatge’, diuen des del Sindicat de Barri Poble Sec i de Grup d’Habitatge de Sants, que lluiten contra l’especulació.

Una de les principals mesures del decret llei aprovat per la Generalitat és l’establiment d’un lloguer social obligatori per aquelles persones que acreditin una situació de vulnerabilitat i se’ls acabi el contracte de lloguer o es trobin en processos de desnonaments. Així, els grans tenidors amb inquilins sense contracte de compra ni lloguer, estaran obligats a oferir-los un lloguer social en cas que acreditin trobar-se en una situació de vulnerabilitat.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.