El jutjat d’instrucció número 20 de Barcelona ha obert una investigació contra la revista El Jueves per una acusació d’injúries, arran d’una denúncia de la policia espanyola. N’ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que diu que la denúncia fou presentada per ‘diversos continguts publicats a la revista’. El director de la publicació, Guille Martínez-Vela, ha estat encausat i l’han citat a declarar el 8 de novembre a la una del migdia.

Fa unes setmanes, uns sindicats de la policia espanyola ja van anunciar que presentarien una denúncia contra la revista i l’acusarien d’injúries. El compte oficial del cos policíac (un compte que ha fet propaganda de manifestacions unionistes), va respondre-hi criticant un piulet d’El Jueves que deia: ‘La contínua presència d’antiavalots acaba les reserves de cocaïna a Catalunya’.

Llegiu ací la notícia sencera a la web d’El Jueves.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb